בכל שנה בעונת האביב והסתיו, אני נכנסת לתהליך שנקרא בשפה מקצועית ניקוי רעלים.
מהו ניקוי רעלים?
ניקוי רעלים זה תהליך שבו על ידי עצירה, שינוי של הרגלים בתחום אורח החיים, תזונה, שינה, פעילות גופנית ואפילו שינוי התודעה. אנו מאתחלים את הגוף ומאפשרים לכבד לחזור ולעבוד באופן מלא ולסנן את רעלי הגוף באופן אופטימלי.
תפקיד הכבד בגוף הוא לנקות ולתחזק את הגוף באופן שוטף אך כאשר הכבד עמוס ברעלים סביבתיים ותזונה לקויה הוא עשוי להיפגע. ואז נוצרות בעיות כמו: צבירת משקל, בעיות כמו גזים, כאבי בטן, עצירויות או שלשולים מזון שאינו מתעכל, צרבות, נפיחות ועוד.
לכבד עמוס יכולה להיות השפעה גם על מערכות נוספות בגוף ואף בעיות מנטליות.
על כל הבעיות האלו נרצה להתגבר או להימנע וזאת נעשה באמצעות ניקוי רעלים.
הניקוי מתקיים בעונות המעבר מכיוון שבתקופות אלו המזון שגדל סביבנו משתנה בהדרגה והופך ממזון של חורף לקיץ וממזון של קיץ לחורף, המעבר מתזונה של עונה אחת לשניה, נעשה בהדרגה ובאמצעות ניקוי, נוריד מזונות שקשים יותר לעיכול, כמו מוצרים מחי, סוכרים פשוטים ועוד.
נשאר עם מזון מצומצם יותר במגוון אך קל יותר לעיכול, נוריד חומרים שנעשה בהם שימוש ביומיום והם ידועים כחומרים רעילים או מזיקים, דבר יעזור מאוד למערכת העיכול בהמשך.
אחת הדברים המדהימים שקורים בשל הצמצום במזונות הוא התעסקות מופחתת במה נאכל, מגוון קטן מאפשר ידיעה ברורה יותר מה האפשרויות ומה אפשר להכין או לאכול מתוך האפשרויות האלו.
ניתן לעשות את הניקוי לאורך זמן ממושך או לתקופה קצרה של כמה ימים.
לכל אחת מהשיטות יש את ההיתרונות והחסרונות שלה.
אני ממליצה על התהליך הארוך יותר, שאורך בסה"כ 6 שבועות, תהליך זה מאפשר ל"תרגל" שיאת הזנה מסוימת באופן הדרגתי ואף לאמץ אותה לאורך זמן ולא רק למשך תקופת הניקוי.
כמו למשל אכילה לסירוגין שבה אדם מחליט שהוא אוכל באופן קבוע בין שעה לשעה ובשאר השעות לא נכנס מזון לגוף.
בתהליך ארוך ניתן הרבה להבחין בשינויים מחשבתיים שעוברים בזמן הניקוי, תהליך כזה מעמיק ומאפשר גם ניקוי לרגשות ומחשבות.
בסרטון המצורף תוכלו להקשיב לראיון שהתקיים עם אחת ממשתתפות תוכנית האיתחול ועל החוויה שהיא עברה בתוכנית עצמה.
פרטים על התוכנית הקרובה שלי תוכלו למצוא ב- http://bit.ly/3Yldk3C