הם צובעים את המזון ונותנים לו טעם, טעם שעושה אותנו מאושרים מבסיס קיומנו. הם עוזרים בעיכול, מרפאים ומהווים חלק בלתי נפרד מניקוי רעלים. התבלינים ממלאים בפראנה ( כוח החיים).
נוגעים בכל החושים, הריח, הטעם, הצבע (מראה), המגע, נסו למדוד את כמות התבלינים שלכם עם הידיים, תחושו את התבלינים ותפעלו מתוך האינטואציה כאשר אתם מתבלים את האוכל שלכם.
התלבינים שאני עושה בהם שימוש רב מתבלינים יחידים: כמון, כורכום, כוסברה, צ'ילי, פפריקה מרוקאית מתוקה,זרעי חרדל שחור, חילבה, בזיל יבש, אורגנו, קינמון, ציפורן, הל, פלפל שחור, כלי דפנה, אבקת ג'ינג'ר (שונה מג'ינג'ר טרי),
לתערובות תבלינים: כמו גראם מסאלה, הינג, קארי צהוב, חוויג למרק.
תבלינים לא רק מוסיפים טעם הם גם עוזרים לנו בעיכול המזון, ועוזרים לאש העיכול (האגני).
הם עוזרים להיפטר מגזים המשתחררים בזמן בישול הקטניות. תבלינים כמו: זרעי כמון, ג'ינג'ר, כוסברה יעשו זאת נהדר בזמן בישול הקטניה.
יש מקומות שבהם לועסים תבלינים אחרי האכילה שילוב של שומר, כמון וקצת סוכר גבישי נאכלים בהודו לאחר הארוחה
לעיסה של תבלין הציפורן עוזרת עם כאבי שיניים.
הוספת של כורכום לתבשילים מפחיתה דלקתיות ועוזרת בטיפול תסמינים שונים בגוף.
לא בכדי אימצו את התבלין והכניסו אותו לתוך קפסולות והוא נמכר בחנויות הטבע, אגלה לך שמספיק להוסיף אותו למזון ואין צורך לקחת אותו בכמות גדולה בתור כדורים.
תבלינים נוספים עוזרים בהקלה על התקרויות וחימום מערכת הנשימה.
אם אינך הוא שימוש רב בתבלינים עדיף לקנות אותם שלמים ולטחון כל פעם קצת לפני השימוש.
את התבלינים כדאי לקנות בחנות אשר טוחנת את התבלינים בעצמה וידוע שהתחלופה בה גבוהה.
על מנת לשמור על טריות התבלינים יש לשמור אותם במקום יבש וחשוך.
בחרתי בשני משקאות אהובים עלי במיוחד שנעשה בהם שימוש בתבלינים רבים
"גולדן מילק" חלב הזהב
ניתן להכין "משחה" בכמות גדולה מראש (נשמר במקרר בים 7-10 ימים)
וכל פעם לחמם כפית מהמשחה בתוך סיר עם חלב
רכיבים לשתי כוסות:
1 כפית כורכום
1/4 קינמון
1/8 ציפורן
1/4 אבקת קקאו (אופציונלי)
1/8 הל
2 תמרים ללא חרצנים
מעט מים
2 כוסו חלב שקדים. חלב פרה. עיזים
1/2 כפית שמן קוקוס (אופציונלי)
1/4 כפית פלפל שחור (אופציונלי)
אופן הכנה:
1. מכניסים את כל התבלינים לסיר מוסיפים מעט מים ומערבבים עד ליצירת משחה, זהירות לא לשרוף את התבלינים.
2. מוסיפים את החלב והתמרים ממשיכים לערבב עד להתחלת רתיחה.
3. מורידים מהאש ומסננים לתוף ספלים.
נהדר בערב קריר
"תה יוגי"
ניתן להכין כמות גדולה מראש של כל התבלינים היבשים למעט הג'ינג'ר ולשמור ביחד בצנצנת, גם נחמד לתת בתור מתנה.
בימים קרים כדאי להכין סיר ענק עם תה יוגי ללא החלב ולחמם כל פעם שמתחשק להתחמם מעט.
רכיבים:
2 פרוסות ג'ינג'ר
3 מסמרי ציפורן
4 פודי הל
4 גרגרי פלפל שחור
1/2 מקל קינמון
1/4 כפית תה שחור (לא חובה למי שנמנע מקפאין)
1/2 כוס חלב שקדים. עיזים או פרה
דבש
350 מ"ל מים
אופן ההכנה:
1. בסיר מביאים את המים לרתיחה ומוסיפים תבלינים מעסים במכסה ומשאירים לרתיחה למשך 15 דקות.
2. מורידים מהלהבה מוסיפים תה וחולטים עוד כמה דקות.
3. מוסיפים חלב ומביאים שוב לרתיחה.
4. מסירים מהאש ולאחר התקררות מוסיפים מעט דבש.
אם עד היום לא השתמשת בתבלינים כדאי להתחיל ולנסות לא רק בגלל הטעם, הצבע והריח שלהם אלא גם בגלל האיכויות שהפ מוסיפים לבריאות שלנו.
אשמח לשמוע על הניסיונות החדשים שעשית עם תבלינים 🙂